Запечени картофи с риба тон и Ементал

Бързо, лесно, вкусно с Di Alba – риба тон!

Време за приготвяне: 30 мин.
Количество продукти за 2 порции.

Продукти:

За картофите:

хартия за печене
картофи
зехтин
черен пипер и сол на вкус

За соса:

1 консерва риба тон /в собствен сос/
1 ½ лъжица майонеза
½ глава лук
магданоз
сирене Ементал

Начин на приготвяне:

  1. Върху тава за печене поставете пекарска хартия. Поръсете хартията с малко зехтин, сол и черен пипер.
  2. Нарежете няколко картофа на дълго и ги наредете внимателно върху пекарската хартия.
  3. Овкусете картофите със сол и черен пипер. Поръсете с малко зехтин.
  4. Сложете картофите да се пекат на силно загряна фурна за 12-15 минути.
  5. В дълбока купа изсипете рибата тон. Добавете лъжица и половина майонеза. Към сместа нарежете на дребни кубчета лук. Настържете сирене Ементал.
  6. Поставете опечените предварително картофи в подходящ съд и залейте с приготвената смес.
  7. Запечете цялостно всички продукти за около 8-10 минути, до получаване на хрупкава коричка.
  8. Сервирайте.