Бързо, лесно, вкусно с Di Alba – риба тон!
Време за приготвяне: 30 мин.
Количество продукти за 2 порции.
Продукти:
За картофите:
хартия за печене
картофи
зехтин
черен пипер и сол на вкус
За соса:
1 консерва риба тон /в собствен сос/
1 ½ лъжица майонеза
½ глава лук
магданоз
сирене Ементал
Начин на приготвяне:
- Върху тава за печене поставете пекарска хартия. Поръсете хартията с малко зехтин, сол и черен пипер.
- Нарежете няколко картофа на дълго и ги наредете внимателно върху пекарската хартия.
- Овкусете картофите със сол и черен пипер. Поръсете с малко зехтин.
- Сложете картофите да се пекат на силно загряна фурна за 12-15 минути.
- В дълбока купа изсипете рибата тон. Добавете лъжица и половина майонеза. Към сместа нарежете на дребни кубчета лук. Настържете сирене Ементал.
- Поставете опечените предварително картофи в подходящ съд и залейте с приготвената смес.
- Запечете цялостно всички продукти за около 8-10 минути, до получаване на хрупкава коричка.
- Сервирайте.