Пълнен патладжан с риба тон

Опитайте не традиционната рецепта за пълнен патладжан с риба тон от Di Alba.

Време за приготвяне: 70 мин.
Количество продукти за 1 порция.

Продукти:

чесън и червен лук – нарязани наситно
сол и черен пипер на вкус
1 бр. патладжан
1 консерва риба тон /в собствен сос/
2 яйца
листенца босилек
пармезан – настърган
доматено пюре
пресен лук – нарязан наситно

Начин на приготвяне:

  1. Запържете в малко мазнина чесъна и червения лук.
  2. Овкусете със сол и черен пипер.
  3. С малка лъжица издълбайте вътрешността на патладжана.
  4. Изсипете издълбаното от патладжана при запръжката в тигана. Добавете и рибата тон.
  5. Разбийте 2 яйца. Изсипете ги в тигана при останалите продукти.
  6. Разбъркайте.
  7. Нарежете наситно листенца босилек и ги добавете към сместа.
  8. Напълнете двете равни половини на патладжана със сместа.
  9. Поръсете с пармезан.
  10. Запечете за 15 минути във фурна върху пекарска хартия.
  11. Претоплете доматеното пюре.
  12. Сервирайте патладжана със гарнитура доматено пюре. Поръсете със ситно нарязан пресен лук.