Опитайте не традиционната рецепта за пълнен патладжан с риба тон от Di Alba.
Време за приготвяне: 70 мин.
Количество продукти за 1 порция.
Продукти:
чесън и червен лук – нарязани наситно
сол и черен пипер на вкус
1 бр. патладжан
1 консерва риба тон /в собствен сос/
2 яйца
листенца босилек
пармезан – настърган
доматено пюре
пресен лук – нарязан наситно
Начин на приготвяне:
- Запържете в малко мазнина чесъна и червения лук.
- Овкусете със сол и черен пипер.
- С малка лъжица издълбайте вътрешността на патладжана.
- Изсипете издълбаното от патладжана при запръжката в тигана. Добавете и рибата тон.
- Разбийте 2 яйца. Изсипете ги в тигана при останалите продукти.
- Разбъркайте.
- Нарежете наситно листенца босилек и ги добавете към сместа.
- Напълнете двете равни половини на патладжана със сместа.
- Поръсете с пармезан.
- Запечете за 15 минути във фурна върху пекарска хартия.
- Претоплете доматеното пюре.
- Сервирайте патладжана със гарнитура доматено пюре. Поръсете със ситно нарязан пресен лук.