Пикантен картофен джоб с риба тон

Изненадайте близките си с нещо пикантно за вечера. Новото предложение на Di Alba – пикантен картофен джоб с риба тон.

Време за приготвяне: 60 мин.
Количество продукти за 1 порция.

Продукти:

1 голям печен картоф (с обелката)
извара
чери домати
нарязан наситно пресен лук, магданоз и люта чушка
1 консерва риба тон /в собствен сос/
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете печения картоф на две равни половини.
  2. С малка лъжичка издълбайте вътрешността на картофа (като оставите достатъчно количество около обвивката, за да не се разпадне).
  3. Отделете издълбаното от картофите в друг съд.
  4. В дълбока купа смесете изварата, чери доматите, пресния лук, магданоза, лютата чушка, рибата тон и овкусете с черен пипер.
  5. Разбъркайте сместа, така че да се получи нещо като грубо пюре.
  6. Напълнете двете половини на картофите с приготвената смес.
  7. Печете 10 минути във фурна върху пекарска хартия.
  8. Гарнирайте ястието с чери доматки.
  9. Сервирайте.